ABD'de çok satan denizcilik yazarı
Fatih Takmaklı, Dünya Gemi Koleksiyonu adlı kitabını Amerika'da yayınlayarak deniz severlerin hizmetine sundu.Farklı temalara yer verilen Dünya Gemi Koleksiyonu 4 ciltten oluşuyor. Bir hobi olarak gemi resimleri çekmeye başladığını dile getiren Takmaklı, kitabın yazım aşamasını şu sözlerle dile getirdi: ''15 yıl boyunca çektiğim bu resimleri bir kitapta toplayarak, gelecek nesillere faydalı olabilecek bir gemi arşivi hazırlamak istedim. Çektiğim gemilerin isimlerini ve gemiler hakkındaki birçok bilgiyi zaten biliyordum.
Su ana kadar olan ilgiden memnun olduğunu söyleyen fotoğrafçı yazar Fatih Takmaklı, kitapları Amerika'da üniversitede okurken, üniversite fakültesinin ve arkadaşlarının desteği ile kitapları hazırlamaya karar verdiğini belirtti. Gençlik yıllarında da çektiği fotoğrafları paylaşmak isteyen Takmaklı, kitapları hazırlamaya 2007 yılında başladığını ve 2009 yılında kitabın son serisini tamamladığını aktardı. Kitaplarının koleksiyon olmasından dolayı sadece gemi severlerin alacağını düşünen Takmaklı, kitaplarının farklı kesimlerdeki insanlarında almasından gayet memnun olduğunu dile getirdi.
Kitabın başta Amerika ve İngiltere olmak üzere, Kanada, Avustralya, Almanya, Japonya, Fransa ve Hollanda'dan gemi severlerin ilgisini çektiğini söyleyen Tamaklı, Amerika, İngiltere ve Avustralya'dan da farklı kütüphanelerin ve denizcilik müzelerinin de kitabı satın aldıklarını ifade etti.
Türkiye'den kitapla ilgilenen okulların kitaplarına xlibris.com'dan ulaşılabileceğini belirten Takmaklı, Su anki hedefinin dünyanın en büyük bireysel çekilmiş gemi resmi arşivi hazırlamak olduğunu, bu hedefini ise ancak 2025 yılında tamamlayabileceğini söyledi.
Modern Cruise Ships from 1931 from 2008 ( 1931den 2008e kadar olan Modern Kurvaziyer Gemileri)
Koleksiyonun ilk kitabı olan Modern Cruise Ships from 1931 from 2008 ( 1931den 2008e kadar olan Modern Kurvaziyer Gemileri) 37 farklı kurvaziyer firmasının gemileri sergileniyor. Toplam 130 fotoğraf bulunan kitapta gemilerle ilgili teknik bilgilere de yer veriliyor. Ayrıca Türkiye'den Savarano yatının ve su an kampus görevi gören eski Türk Deniz İsletmeleri'ne ait olan Akdeniz gemisinin de resimlerini bu kitapta yer alıyor. Kitap kurvaziyer yolculuğuna çıkacak kişiler tarafından tercih edilmesinin yanı sıra yolcu gemilerine ilgi duyan kişiler tarafından da beğeniyle okunuyor. Ayrıca kitapta yazarın kurvaziyer deneyimlerine de yer veriliyor.
Ferries of the World'de(Dunyanin Feribotlari)
Koleksiyonun ikinci kitabı olan Ferries of the World'de(Dunyanin Feribotlari) toplam 128 fotoğraf sergileniyor. İtinayla çekilen fotoğraflarda 45 farklı firmaya fotoğraf bulunuyor. Feribotların teknik bilgilerine de yer verilen kitapta, Türkiye'den Çeşme-İtalya, İstanbul-Ukrayna, İstanbul-Rusya, Taşucu-Kıbrıs, İstanbul-İzmir ve Marmaris-Rodos arası çalışan feribotların fotoğrafları sunuluyor. Basta Türkiye, Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, İtalya, Yunanistan, Venezüella ve Amerika'da farklı 30 limanda çekilen feribotların fotoğrafları okura feribotların bir ülke için ne kadar önemli olduğunu gösteriyor.
Koleksiyonun üçüncü kitabı Modern Turkish Ships (Modern Turk Gemileri)
Koleksiyonun üçüncü kitabı Modern Turkish Ships kitabında ise Türkiye'den farklı vazife yapan 135 geminin fotoğrafları sergileniyor. Kitapta Türk Denizcilik İsletmeleri ve İstanbul Deniz Otobüslerin resimleri çoğunluğu gözlerden kaçmıyor. Ayrıca Çeşme, Marmaris, Mersin ve İzmir'de çalışan gemilerinde resimleri bu kitapta yer alıyor.
Tall Ships: The Ladies of the Seas (Buyuk Yelkenliler: Denizlerin Hanımefendileri)
Koleksiyonun nazar boncuğu olan Tall Ships: The Ladies of the Seas (Buyuk Yelkenliler: Denizlerin Hanımefendileri) kitabında toplam 179 fotoğraf sergileniyor. Bu kitaptaki fotoğraflar Amerika Birleşik Devletleri'ndeki farklı şehirlerde organize edilmiş olan Büyük Yelkenliler yarışmalarındaki yelkenlilerin fotoğraflarına yer verilmiş. Bu şehirler Chicago, Takoma, Filidelfia ve Norfolk. Ayrıca fotoğrafçı yazar Antalya, Atina, Baltimore, Chicago, Galveston, Key Vest, Kuşadası, Los Ancilis, New York, San Diego, San Fransisko ve San Juandan da çektiği fotoğrafları okurları ile paylamış. Ayrıca yazarımız Fatih Takmakla diğer kitaplarda olduğu gibi bu gemilerin teknik bilgilerini de eklemeyi ihmal etmemiş.
Dört ciltten oluşan World Ship Collection (Dünya Gemi Koleksiyonu) Amerika'da Xlibris yayınevi tarafından basılıyor.